آسانسور

mask

آسانسور
به مجموعه ای از قطعات و تجهیزات گفته می شود که افراد یا کالاها را مستقیما در طبقات یک ساختمان منتقل می کند ،گفته می شود .

در مرحله اول خرید یک آسانسور، بازدید از پروژه و کسب اطلاعات کافی می باشد . در ابتدا مهندسین فنی شرکت از پروژه بازدید کرده و از همان ابتدا اطلاعاتی درباره تعداد، نوع و ظرفیت آسانسورها به دست می آورد و بعد از این اطلاعات ابعاد محل نصب، نوع آسانسور و کاربری آن و سرعت آسانسور با توجه به پروژه و شرایط اقلیمی در نظر گرفته می شود .

تعیین محل مناسب
یکی از وظایف مهندس فنی برای قرارگیری آسانسورهاست ، این جایگذاری بر اساس سهولت دسترسی، راحتی در رفت و آمد مسافران و همچنین هدایت مناسب آن‌ها به سمت آسانسورها تعیین می گردد . یک موضوع حائز اهمیت دیگر توجه به ترافیک ساختمان و ساعات اوج مصرف در استفاده از آسانسور می باشد .

چند نکته کلیدی در طراحی آسانسور به شرح ذیل می باشد :

ابعاد و نوع آسانسور و همچنین سرعت آن براساس نوع پروژه انتخاب و اجرا می شوند که این در مرحله، طراحی اولیه باید در نظر گرفته شود . تهیه نقشه‌ ی دقیق جهت نصب آسانسور در ساختمان‌های در حال احداث خصوصا زمانی که به ابعاد نهایی چاه و چاهک دسترسی کامل نداریم . طراحی داخلی آسانسور بسیار مهم بوده و فضای داخلی آن باید با کاربرد، تعداد مسافران ، میزان تردد آن‌ها و سبک کلی ساختمان هماهنگ باشد و سپس مطابق با استانداردها طراحی و نصب شوند . نصب صحیح و نگهداری به موقع آسانسور توسط تکنسین های مجرب تضمین کننده عملکرد دستگاه است .

انواع آسانسور

چنانچه بخواهیم انواع آسانسور و سرعت آنها را بررسی کنیم می توانیم این تجهیزات را به چند دسته اصلی تفکیک نماییم

⦿ آسانسورهای هیدرولیکی:

این آسانسورها از یک سیلندر هیدرولیک برای حرکت کابین استفاده می‌کنند که مایع هیدرولیکی آن روغن می باشد. به دلیل نیاز به فضای کمتر برای مکانیزم‌های حرکتی، مناسب برای ساختمان‌های با فضای محدود هستند ، این نوع آسانسورها عملکرد آرام به همراه ایمنی بالایی دارند و سهولت نگهداری آن ها از مزیت های آن هاs محسوب می شود .

⦿ آسانسورهای کششی:

در این آسانسورها، کابین توسط سیم بکسل یا همان طناب های فولادی در طول مسیر چاه حرکت می نمایند . این نوع آسانسورها یکی از پرکاربردترین بالابرهایی است که عمدتاً در ساختمان‌های با ارتفاع بالا ، ترافیک بیشتر و حتی جهت جابه جایی بار سنگین استفاده می‌شوند، اما نیاز به فضای بیشتری نسبت به آسانسورهای هیدرولیک جهت اجرا دارند. از ویژگی های این مدل دستگاه می توان به قابلیت انجام حرکت با سرعت بالا و کنترل دقیق ، همچنین امکان انتقال بارهای سنگین اشاره کرد . آسانسورهای کششی به دو دسته MR و MRL یا همان موتورخانه دارد یا بدون موتورخانه تقسیم می شوند که به شرح ذیل می باشند :

⦿ آسانسورهای MRL:

آسانسورهای MRL (Machine Room-Less) نوعی از آسانسورها هستند که برخلاف آسانسورهای سنتی و قدیمی بدون نیاز به موتورخانه عمل می‌کنند. در این آسانسورها، تمامی قطعات موتور و مکانیزم‌های حرکتی به جای استفاده از یک موتورخانه جداگانه در یک فضای کوچک درون چاه آسانسور قرار می گیرند . به دلیل اینکه نیازی به ساخت موتورخانه نیست فضای قابل استفاده در ساختمان افزایش می باید . موتورهای استفاده شده در این آسانسورها باید حتماً از نوع گیرلس باشند. به این دلیل که موتورهای گیرلس نسبت به موتورهای گیربکسی حجم بسیار کمتری دارند ، این موتورهای گیرلس می تواند هم به صورت موتورخانه دار یا بدون موتورخانه اجرا می‌شوند. مزیت این نوع دستگاه ها فضای کوچک تر ، کاهش هزینه ها به دلیل عدم نیاز به ساخت و نصب موتورخانه ، ظاهری زیبا و تعمیر و نگهداری آسان برشمرد .

⦿ آسانسورهای MR:

آسانسورهای MR (Machine Room) نیز یکی دیگر از نوع آسانسورها هستند که در آنها موتورخانه مجزا و جهت نصب موتور و سیستم‌های کنترلی آسانسور وجود دارد. در این نوع آسانسورها، ماشین و تجهیزات آن معمولاً در یک فضای جداگانه در قسمت بالایی ساختمان قرار می‌گیرد. این آسانسورها به دلیل استفاده از موتورهای بزرگتر با توان بالا و موتورهای گیربکس دار علاوه بر هزینه های پایینتر، ظرفیت جا به جایی بالاتری دارند و برای حمل تعداد افراد با ظرفیت بالا و یا آسانسورهای سرعت بالا و حمل بارهای سنگین گزینه ی بسیار عالی ای هستند و همچنین یکی از مزایای اصلی آن کاهش صدا و لرزش حین عملکرد آنها به ویژه در سرعت‌های بالا می باشد . ما در شرکت LION ELEVATOR می کوشیم تا با جدیدترین تکنولوژی روز دنیا و متناسب با پروژه ی شما جدیدترین و به روزترین سیستم های آسانسور را در اختیار شما قرار دهیم ، با ما در ارتباط باشید .